Vad är Konsulttimmen?

Konsulttimmen är för dig som har företag i någon av kommunerna Ljungby, Markaryd, Alvesta, Älmhult, Växjö, Lessebo, Uppvidinge eller Tingsryd. Du får upp till sex timmar helt kostnadsfritt. Därefter kan du fortsätta att använda konsulten om du vill utveckla verksamheten ännu mer. Stödet riktar sig till dig med F-skattsedel, oavsett bolagsform, ekonomi i balans och med mellan 0–49 anställda. Den enda motprestationen är att du fyller i några enkätsvar så att vi kan göra konsulttimmen ännu bättre!

Rådgivningen utförs av kvalificerade konsulter och specialister som valts ut och upphandlats av Region Kronoberg. Du kan ansöka inom följande områden:

  • Ekonomi & Juridik
  • Marknad & Sälj
  • Organisation & Ledarskap
  • IT & Digitalisering

Konsulttimmen är ett projekt som pågår till september 2019. Det finansieras av Region Kronoberg och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

*Stödet gäller inte dig som är primärproducent av livsmedel.

SÅ HÄR GÅR DET TILL!

Leta upp det område som passar din verksamhet och se vilka konsulter och specialister som finns där. Verkar något intressant? Då ansöker du här om konsulttimmar.

Registrera dig och ditt företag på Ansök här. Efter registrering kommer du till Kompassen där du får besvara några korta frågor. Frågorna är för att du ska kunna utnyttja dina konsulttimmar på bästa möjliga sätt. Uppgifterna kommer att behandlas i enlighet med lagen om personuppgifter (PUL).

 

När din anmälan registrerats reserveras 6 kostnadsfria konsulttimmar under förutsättning att du gått med på följande:

  • Genom att du fyller i dina uppgifter om dig och ditt företag behandlas dina personuppgifter i enlighet med den rättsliga grunden om samtycke i dataskyddsförordningen (GDPR).  För mer information om dataskydd, se Datainspektionens webbplats: www.datainspektionen.se.
  • Du förbinder dig att delta i en enkätuppföljning efter varje använd timme samt efter avslutad serie av genomförda timmar

Därefter kontaktas du av en handläggare på Region Kronoberg. Utifrån ert samtal och dina svar i Kompassen tilldelas du en eller flera konsulttimmar (dock ej mer än 6 timmar). De tilldelade timmarna kan erhållas i form av block om 3 + 3 timmar eller alla 6 vid ett enskilt tillfälle.

När du fått dina timmar, kontaktar du den konsult du valt via mail eller telefon.

Hur upplevde du Konsulttimmen?

Efter rådgivningen kommer du att få ett mail med några korta enkätfrågor. Dessa ska besvaras omgående. När du har svarat på enkäten kan du ansöka om fler timmar – förutsatt att du inte uppnått maxantalet om 6 timmar.  

Efter den sjätte och sista konsulttimmen (eller om du nöjer dig med färre än 6 stycken) får du din slutenkät.

Utvecklad av DH Solutions